Adverteren

Maak je kledingkast weer overzichtelijk


Mode 25 Jan 2021
Maak je kledingkast weer overzichtelijk

Een kledingkast is voor sommige mensen het ergste wat er bestaat. Het is altijd een zootje, het ligt steeds weer overhoop en je bent het overzicht volledig kwijt. Tijd om je kledingkast op orde te krijgen en het overzichtelijk te maken. Je kunt een kledingkast met een paar eenvoudige stappen weer netjes maken, zodat je het overzicht terugkrijgt en je het weer fijn vindt om de kast open te trekken. Klaar met je kledingkast die overhoop ligt? Kom in actie! 

Filter je kleren op seizoen

Leg al je kleren bij elkaar en kijk bij welk seizoen ze horen. Leg de dikste truien bij het stapeltje voor de winter en leg je t-shirts bij het stapeltje voor de zomer. Maak stapels voor elk seizoen en leg daar neer wat erbij hoort. Als je op die manier je kleding hebt gefilterd, kun je de kleding netjes opvouwen en in je kast leggen. Leg enkel de kleren van het seizoen in de kast. Is het zomer? Dan leg je alle overige seizoenen netjes in een doos, zodat je deze later weer kunt pakken als het zo ver is. Dit houdt het overzichtelijker en je hebt geen propvolle kast door de kleren van vier seizoenen die door elkaar liggen. 

Gebruik kledinghangers

Hang alle jasjes, blazertjes en vestjes netjes op aan kledinghangers. Zo verkreukelen ze ook niet en kun je het netjes houden. Heb je veel ruimte om kleren op te hangen? Dan kun je je winterjassen bij elkaar hangen en dat geldt ook voor de zomerjassen. Alle dunne vestjes en blazertjes voor de lente en de zomer kun je ook bij elkaar hangen. Heb je niet zoveel ruimte? Hang dan enkel de jasjes en de vestjes op van het seizoen op dat moment. Leg dan alle overige hangkleding in dozen en berg deze goed op. 

Leg het op kleur of per categorie

Zorg ervoor dat je tot rust komt als je je kledingkast opentrekt en dat je niet gillend weg wilt rennen. Om het geen drukke boel te maken is het handig om je kleren per kleur te sorteren. Leg alle tinten roze bij elkaar, leg alle zwarte kledingstukken bij elkaar en leg al je spijkerbroeken op kleur bij elkaar. Alle kleuren die je hebt leg je op een overzichtelijke manier bij elkaar. Door alles op kleur te filteren kun je ook veel sneller een passend topje vinden boven jouw spijkerbroek. 

Wat te doen op vakantie?
Vakantie 22 May 2021

Wat te doen op vakantie?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen