Adverteren

De beste verzorging voor jouw hond


Dieren 17 May 2021
De beste verzorging voor jouw hond

Heb je een hond als huisdier of ben je van plan om een hond aan te schaffen? Dan wil je uiteraard de beste verzorging voor je hond bieden. Je wilt jouw trouwe viervoeter verwennen en je wilt dat hij niets te kort komt. Door je hond goed te verzorgen zal je ook een hechte band kunnen creëren. Als je eenmaal het vertrouwen van een hond gewonnen hebt, heb je een vriend voor het leven. Een hond is een echt gezelschapsdier en ze vinden het heerlijk om vertroeteld te worden. Met de beste verzorging zorg je ervoor dat jouw hond van elke dag geniet en dat hij in een gezonde conditie oud kan worden! 

Laat hem snuffelen tijdens het wandelen

Ga je met je hond een stukje wandelen? Trek hem dan niet direct mee als hij even stil blijft staan. Er is een reden waarom je hond gaat snuffelen. Misschien heeft er net een andere hond gelopen of ruikt hij iets wat hij niet kent. Laat je hond even snuffelen, zodat hij dingen leert kennen en gaat herkennen. Kom je een andere hond tegen? Keer dan niet regelrecht terug naar huis. Laat je hond kennismaken met de andere hond die je tegenkomt. Dit is goed voor de socialisatie voor jouw viervoeter en zo voorkom je ook dat ze schuw worden van andere honden. 

Hond met lang haar? Borstel regelmatig

Als je een hond hebt met lang haar is het belangrijk om de vacht goed te verzorgen en te onderhouden. Borstel de vacht minimaal één keer per week. Zo voorkom je dat de vacht vol komt te zitten met klitten en knopen. Als je de vacht van de hond regelmatig borstelt zal je er ook voor zorgen dat de huid in goede conditie blijft. Breng een hond met lang haar ook regelmatig naar de hondenkapper of trimmer. Zij kunnen de vacht weer mooi in model brengen en zo ziet jouw hond er altijd goed verzorgd uit.

Was je hond niet te vaak

Na een dagje op het strand of in het bos is jouw trouwe viervoeter waarschijnlijk vies. Hij zit onder het zand, heeft gezwommen of zit onder de blubber. Het is logisch dat je hem dan gelijk onder de douche of in bad wilt steken, maar doe dit niet te vaak. Als je je hond te vaak vast zal de huid uitdrogen en zal de vacht verstoord worden. Op lange termijn zorgt dit voor een schrale vacht die geen natuurlijke glans meer heeft. Daarnaast kan het ook voor huidproblemen zorgen bij je hond. Dit wil je uiteraard voorkomen. 

Wat te doen op vakantie?
Vakantie 22 May 2021

Wat te doen op vakantie?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen